AADL Meeting, Tucson AZ, Jan 22-25

Doubletree Hotel Tucson at Reid Park 445 S. Alvernon Way, Tucson, Arizona 520-881-4200

Hotel Reservations:

Guestroom Accommodation

The rate for the group will be \$104.00 per room per night single/double occupancy (US Government Per Diem rate); rate is inclusive of a housekeeping gratuity of \$1.00 per room per night. Rate is net non-commissionable and subject to current sales tax of 11.5%, \$1.00 bed tax.

Guestroom Reservations/Billing

Each individual is expected to call for their reservation. The hotel is pleased to make available the National reservations at (800-222-8733). From outside the USA(+1-520-881-4200). It will be necessary for each individual to identify themselves as being part of the "2007 SAE Winter Conference" or "Raytheon" in order to obtain this special rate. Failure to cancel a guaranteed reservation 24 hours prior to the day of arrival or occupy the room will result in a charge of one night's room and tax applied to the credit card or forfeiture of the deposit.

Each attendee will be responsible for their room, tax and incidental charges. Payment will be accepted in the form of a major credit card or cash.

Cut-Off Date

The room block, as previously outlined, will be held until December 26, 2007. On that date any unused portion of the Group room block will be released for general sale to the public. Reservations received after this date are subject to availability at the Hotel's prevailing rate.

Agenda for AADL Meeting, Tucson AZ, Jan 22-25

Monday Jan 22

08:30-09:00	News and Status, Discussion of research project integration ASSERT, TOPCASED, SPICES, AVSI, UIUC, SEI, SPACIFY, ARTIST (30m) (Bruce)
09:00-10:00	Small improvements & actions (check minutes & Wiki)
10:00-10:30	Break
10:30-12:00	Behavior Annex & Core communication timing (1.5 hours) (Mamoun,
	Peter, Dave Thomas)
12:00-01:30	Lunch
01:30-03:00	Arrays (1.5 hours) (Jean Francois, Duncan)
03:00-03:30	break
03:30-05:00	Classifier substitution (30 m) (Peter)
	Predeclared properties; standard packages (30-60 m) (Peter)
	Input from SPICES (30 m) (Pierre Gaufillet)

Tuesday Jan 23

08:30-09:00	Error model overview, errata & issue (Guard_out & inferred error states)	
09:00-10:00	(30 m) (Steve Vestal) Fault propagation analysis (Mapping of York propagation model & need for naming error events in guards) (30 m) (Peter)	
	Templates (system config/family, conceptual -> task arch) (30 m) (Peter, Dave Thomas)	
10:00-10:30	Break	
10:30-12:00	UML 2 Profile review (1 hr) (discuss informal ballot results & discuss what all is part of profile / ongoing maintenance/AADL V2) (60)(Ed) xUML <-> AADL (30 min) (Peter)	
12:00-01:30	Lunch	
01:30-03:00	Template use (redundancy/health monitoring, interceptors/protocols) (30m) (Peter)	
02 00 02 20	Implementation (public/private)visibility/mode visibility (1hr) (Peter)	
03:00-03:30 03:30-04:30	break ARINIC652 summany & stratagy for array (1hm) (Stavia II. Stavia V. Davia	
05:30-04:30	ARINC653 summary & strategy for annex (1hr) (Steve H, Steve V, Dave Thomas)	
04:30-05:00	AADL Standard Consortium (Standard Validation, International Univ Coop, User Workshops, Plug-in Repository with Doc) (30m) (SEI)	
05:00-05:30	Code generation and runtime specification in AADL (30m) (Laurent, Jerome)	
Wed Jan 24		
Model capture and transformation		
08:30-09:00	OSATE model creation & management (30 min) (Peter)	
09:00-09:30	TOPCASED (30 min) (Pierre G)	
09:30-10:00	STOOD (30 min) (Pierre Dissaux)	
AADL Simulation and Formal Methods Extention		
10:30-11:00	Axlog Simulator (30 min) (Jean F)	
11:00-11:30	Furness Tools, Maintenance, Simulator, Formal Methods, Validation suite	
11.20 12.00	(30 m) (Duncan)	
11:30-12:00	OSATE/AADL extensibility (Alloy) (30 min) (Peter)	
AADL Formal Modeling and Integration		
01:30-02:00	Dassault AADL Formal Modeling w. Petrinets (30 min) (Serge)	
02:00-02:30	FPGA Analysis & Generation Rockwell (30 min) (Yves (c), Dave, John)	
02:30-03:00	ENST Ocarina Analysis, Generation, and Integration demo (30 min)	
(Jerome, Laurent)		
Aircraft level AADL simulation and Rapid Integration Methodology		
03:30-04:00	NATO ALWI Study (30 min) (Doug)	
04:00-05:00	21 st Century presentation & demo (60 min) (Rob)	

Thursday Jan 25

08:30-09:00	How much and how little does the language change (what's in AADL V2)
	(Peter)
09:00-09:30	Update existing annex documents or Eaton on Sensor Nets (30)
09:30-10:00	Protocol Modeling in Netcentric Systems(30m) (Oleg)
10:00-10:30	Break
10:30-11:00	FCS and AADL – Needs (30m) Joyce
11:00-11:30	Network of Excellence in NCW Needs, Annexes (30m)
	(Christophe)
11:30-12:00	Planning for next meeting (30m)